Minicalzone met salami

13 30 0 5
Aantal personen:
  • 50 gr salamischijfjes
  • 125 gr mozzarella
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 8 blaadjes basilicum
  • 125 gr ricotta
  • 1 takje rozemarijn
  • 400 gr pizzadeeg (uit de koeling)
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200° electrisch of 175° hete lucht.
  2. Halveer de salami en snijd ze in korte reepjes.
  3. verbrokkel de mozzarella.
  4. Maak de tomaten schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Snijd de basilicum in reepjes.
  6. Roer de salami, de mozzarella de tomaten en de basilicum door de ricotta, kruid met pezo.
  7. Rol het pizzadeeg uit en snijd het op het papier in drie repen.
  8. Verdeel het ricottamengsel over de helften van de drie deegrepen.
  9. Klap de repen dicht en druk de randen goed samen, druk met een vork richeltjes in de randen.
  10. Bak de minicalzone 10 à 12 minuten op het bakpapier in de oven goudbruin.
  11. Maak de rozemarijn schoon en verdeel het takje in drieën.
  12. Leg de stukjes rozemarijn 5 minuten voor het eind op de minicalzone's.
Victor S.