MINI CANNELLONI MET HAM EN TUINKRUIDEN

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 8 VERSE LASAGEVELLEN
  • 400 GR RICOTTA
  • 200 GR RAUWE HAM
  • 2 EIEREN
  • 100 GR VERSE SPINAZIE
  • 1 UI
  • 3 DL TOMATENSAUS
  • 1 TEENTJE KNOFLOOK
  • 2 EL OLIJFOLIE
  • 150 GR GEMALEN PARMEZAAN
  • 2 EL GESNIPPERDE BIESLOOK
  • 2 EL GEHAKTE BLADPETERSELIE
  • NOOTMUSKAAT
  • PEPER EN ZOUT
  1. Kook de lasagnevellen 3 minuten in gezouten water. Laat de uitgespreid opdrogen op een keukenhanddoek
  2. snij de helft van de ham in reepjes, spoel de spinazie, laat uitlekken, pel de ui en knoflook, snipper fijn
  3. fruit de ui en de knoflook glazig in de helft van de olijfolie. Doe er de spinazie bij , laat een paar minuten stoven. Vermeng met de ricotta, eieren, reepjes ham en 100 gra parmezaan. Strooi er bieslook en peterselie bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Leg op elk vel lasagne een plak ham. Schep er dan een lepel kaasvulling op. Rol op en snij de rolletjes doormidden.
  5. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie. schik er de cannelloni in. Leper er tomatensaus bij.
  6. bestrooi met de rest van de parmezaan en zet 15 tot 20 minuten in het midden van de oven op 180°C
NelekeP
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht