Minestronesalade

32 25 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 300 g macaroni
  • 4 el olijfolie
  • 1.5 el azijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 kleine courgettes
  • 1 bakje kerstomaten
  • 4 of 5 wortelen
  • 100 g sperziebonen
  • 0.5 blik witte reuzenbonen
  • 200 g salami in een stuk
  • verse basilicum
  • 1 bol verse (buffel)mozzarella
  • versgemalen peper
  • Lekker met:
  • 1 l Knorr Finesse Bouillon Kip
  • 2 eieren
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1.5 el geraspte Parmezaanse kaas
  1. Kook de macaroni en de sperziebonen beetgaar met wat zout. Spoel af met koud water en laat verder afkoelen. Maak een dressing van de olijfolie, de azijn en de geperste knoflook.
  2. Snijd de courgettes in blokjes en kook ze een minuutje. Rasp de wortels, halveer de tomaten. Spoel de reuzenbonen af en snijd de salami in blokjes. Meng alles in een grote kom goed door elkaar en laat het ongeveer een uur trekken.
  3. Snijd de mozzarella in blokjes en meng deze vlak voor het serveren met het verse basilicum door de salade. Breng het gerecht op smaak met wat peper.
  4. Lekker met stracciatellasoep:
  5. Breng de kippenbouillon aan de kook. Klop de eieren los met de peterselie en Parmezaanse kaas en schenk dit al roerend in de hete soep. Het ei zal in sliertjes stollen en vormt zo de stracciatella.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansSaladeHoofdgerecht