millefeuille met ananas en yoghurt

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 ananas
  • 12 takjes aalbessen
  • 125 gr griekse yoghurt
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gr gemalen kokosnoot
  • 2 gelatineblaadjes 1,6 gr /stuk
  • 2 el bloemsuiker
  • 1 kl kurkuma
  1. Voorbereiding
  2. (25 min. + afkoelen)
  3. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. - Klop het ei los.
  5. - Steek 8 gelijke cirkels uit het bladerdeeg met een ronde uitsteekvorm (Ø ± 5 cm). Schik de cirkels op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eitje. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de cirkels mooi goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  6. - Laat intussen de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
  7. - Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en haal van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder en laat lichtjes afkoelen.
  8. - Schil de ananas en snij in heel fijne schijfjes (u hebt er 12 nodig). Gebruik
  9. dezelfde vorm als voor het bladerdeeg.
  10. - Bak de gemalen kokosnoot goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,
  11. zonder vetstof.
  12. Bereiding
  13. 1 Meng de yoghurt, de kurkuma en de bloemsuiker onder de afgekoelde melk.
  14. 2 Snij elke cirkel bladerdeeg in 2 schijven. Maak torentjes afwisselend met de schijfjes ananas. Eindig met een schijfje bladerdeeg.
  15. 3 Giet er de yoghurtmengeling over en laat even opstijven in de koelkast.
  16. Afwerking
  17. Werk elk torentje af met 3 takjes aalbessen en de gemalen kokosnoot.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht