Milde gele viscurry

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 UI
  • 1 teen knoflook
  • RIJST
  • Groenten naar keuze, zoals prei, courgette, paprika, wortel
  • 1 of 2 pangasiusfilets
  • Een handje cashewnoten
  • 1 eetlepel gele currypasta
  • Kruiden: kerriepoeder en kurkuma
  • Scheut kokosmelk
  • Een half bouillonblokje kip of groenten
  1. Kook de rijst in water beetgaar, giet af en laat uitdampen. Snij de ui in ringen en fruit deze samen met de uitgeperste teen knoflook en een eetlepel currypasta aan in wat olie. Kuis de groenten en snijd ze in stukken. Snij ook de vis in stukjes. Als de ui glazig is, voeg je de kerrie, de kurkuma en het bouillonblokje toe. Roer goed en voeg er dan de prei, wortel en vis aan toe. Bak dit een tweetal minuutjes en doe er vervolgens de kokosmelk, de paprika en de courgette bij. Laat het geheel ongeveer tien minuten doorpruttelen totdat de vis en de groenten gaar zijn. Bak ondertussen in een andere pan de cashewnoten met wat olie en zout. Serveer de curry met rijst en garneer met cashewnoten.
NelekeP