Milanese minestrone

32 45 3 5
Aantal personen:
  1. Voor 4 tot 6 personen
  2. Benodigdheden:
  3. 40 gr vet spek (in reepjes), ½ teentje knoflook, ½ ui, 1 takje verse bladpeterselie, 1 stengel bleekselderij, 3 tomaten (ontveld, ontpit en kleingesneden), 2 wortelen (fijngehakt), 3 aardappelen (fijngehakt), 2 courgettes (fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 200 gr gedopte doperwten, ½ savooikool (gesnipperd), 100 gr vers gedopte borlottibonen, 100 gr langkorrelige rijst, 4 verse blaadjes salie (fijngehakt), 6 verse blaadjes basilicum (fijngehakt), zout.
  4. Opdienen met : parmezaan (vers geraspt)
  5. Bereiding:
  6. Hak het vetspek met de knoflook en ui heel fijn. Voeg de peterselie en de bleekselderij toe en hak opnieuw. Doe het mengsel in een pan met de tomaten, wortelen, aardappels, courgettes en olie. Voeg 2 liter water toe. Doe er zout naar smaak bij en breng alles op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep minstens 2 uur pruttelen. Doe er de erwten en de kool bij, kook ze 15 minuten mee, voeg de rijst toe en laat deze in 18 minuten gaar worden: roer af en toe. Roer er de kruiden door, schep de soep in een terrine en geef er veel parmezaan bij. Deze minestrone moet tamelijk dik zijn. Hij is heet erg lekker, maar u kunt hem s’ zomers ook heel lauw of koud opdienen.
Theoke_1