Mijn Pompoensoep

7 20 3 5
Aantal personen:
  • 5OO gram geschilde pompoen
  • 400 gram knolselder
  • 2 dikke uien
  • 4 lepels solo vloeibaar
  • paprikapoeder
  • cayenepeper
  • 3 blokjes kipbouillion
  • 1,5 liter water
  1. Schil de pompoen en snij hem in blokjes, doe hetzelfde met de knolselder, pel en snij de ui klein, Verwarm de solo, stoof eerst de ui goed aan maar laat zeker niet bruin worden, doe er dan de groenten bij en laat nog een enkele minuten stoven, roer af en toe om, giet er dan het kokende water op, verbrokkel de bouillionblokjes er in en laat de soep 25 minuten koken op klein vuurtje. Mix de soep,strooi er het paprika poeder in, wees er niet te zuinig mee......doe er ook een snuifje cayenepeper bij maar wees daar wel voorzichtig mee!!
  2. Om de soep echt feestelijk te maken giet je na het uitscheppen een spiraaltje room in de borden.
  3. Smakelijk!
Monique_14
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtHerfst