Mijn "komen eten" voorgerecht - coquilles

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • 1 preiwit
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml droge, witte wijn
  • 200 ml visfond
  • 200 ml light room
  • 100 gr kokkels
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 snuifje saffraan
  • 1 dikke tomaat
  • 1 snuifje Italiaans passiekruid :)
  • verse peterselie
  • peper & zout
  • viskruiden
  • 12 dikke coquilles
  • 1 zakje basmatirijst
  • 1 houthakkersbrood
  1. Verwarm de oven en bak het brood af. Kook de rijst. Stoof alle groentjes aan in 1 eetlepel olie. Blus met de wijn. Laat eventjes inkoken en voeg hierna de tomatenpuree en saffraan toe. Voeg vervolgens de visbouillon toe samen met de room. Laat eventjes indikken. Spoel kokkels af en voeg toe. Kruid af met peper, zout en Italiaans kruid. Maak 3 torentjes van de rijst. Kruid sint-jacobsvruchten goed af. Verhit een eetlepel olie en bak de sint-jacobsvruchten kort aan. Zorg dat ze op kamertemperatuur zijn want ze moeten heel kort aangebakken worden, glazig zijn binnenin en toch warm. Leg op elk torentje rijst een vrucht en serveer de saus erbij. Werk af met tomaatbrunoise en verse peterselie. Dien op met stukjes vers gebakken brood.
Pegsken