Mihoen met steurgarnalen

4 15 4 5
Aantal personen:
  • 225 gram mihoen
  • 2 el pindaolie
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1/2 tl gemalen steranijs
  • 1 bosje lente-uitjes in stukjes van 5cm
  • 24 ongekookte steurgarnalen, gepeld maar met staart
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 tl citroensap
  • 4 schijfjes citroen, om te garneren
  1. Blancheer de mihoen 2 min in een pan kokend water.
  2. Giet de mihoen goed af, spoel hem af onder koud stromend water en laat hem goed uitlekken. Houd hem warm.
  3. Verwarm de pindaolie in een warme wok tot hij bijna rookt.
  4. Roerbak hierin het knoflook en de steranijs ongeveer 30sec.
  5. Voeg de lente-uitjes en de garnalen toe en roerbak ze 3 min.
  6. Voeg de sojasaus, het citroensap en de mie toe en roer alles goed door elkaar
  7. Verwarm het gerecht nog 1 min, zodat alles goed heet is en alle ingrediƫnten goed vermengd zijn.
  8. Verdeel de mihoen over 4 warme kommen en garneer met de citroenschijfjes en serveer
Jiri