Mihoen met steurgarnalen

4 15 4 5
Aantal personen:
  • 225 gram mihoen
  • 2 el pindaolie
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1/2 tl gemalen steranijs
  • 1 bosje lente-uitjes in stukjes van 5cm
  • 24 ongekookte steurgarnalen, gepeld maar met staart
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 tl citroensap
  • 4 schijfjes citroen, om te garneren
  1. 1: Blancheer de mihoen 2 min in een pan kokend water.
  2. 2: Giet de mihoen goed af, spoel hem af onder koud stromend water en laat hem goed uitlekken. Houd hem warm.
  3. 3: Verwarm de pindaolie in een warme wok tot hij bijna rookt.
  4. 4: Roerbak hierin het knoflook en de steranijs ongeveer 30sec.
  5. 5: Voeg de lente-uitjes en de garnalen toe en roerbak ze 3min.
  6. 6: Voeg de sojasaus, het citroensap en de mie toe en roer alles goed door elkaar
  7. 7: Verwarm het gerecht nog 1min, zodat alles goed heet is en alle ingrediƫnten goed vermengd zijn.
  8. 8: Verdeel de mihoen over 4 warme kommen en garneer met de citroenschijfjes en serveer
Jiri