Mihoen met kip

2 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 `dunne prei in ringen
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1/2 Spaans pepertje in reepjes
  • 200 gr kipfilet
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 150 gr mihoen
  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el ketjap
  • 100 gr taugé
  1. Maak de prei en de paprika schoon.
  2. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
  3. Snijd het stukje peper in reepjes.
  4. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
  5. Kook de mihoen in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  7. Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe met de ketjap en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
  8. Was de taugé in een vergiet.
  9. Laat de gare mihoen uitlekken.
  10. Schep de taugé en de mihoen door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
Love to Cook