Mignonetten met savooipuree

10 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 mignonetten
  • bloemige aardappelen (bintjes)
  • 1 savooikool
  • 1 potje kalfsfond (+/- 250 ml)
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 4 el rode wijnazijn
  • solo, bakken en braden
  • hoeveboter
  • paprikapoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Kuis de savooikool en snij in kleine stukken, blancheer enkele minuten in gezouten water.
  2. Giet af en laat schrikken onder koud water.
  3. Laat goed uitlekken, verdeel in twee, één helft heb je nodig de andere helft kan je invriezen.
  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes, kook ze gaar in gezouten water.
  5. Giet de aardappelen af en laat even uitdampen op het nog warme vuur.
  6. Pureer de aardappelen en vermeng ze met de kool.
  7. Kruid met pezo en voeg enkele klontjes hoeveboter toe, meng goed.
  8. Tijdens het koken van de aardappelen: saus maken en vlees bakken.
  9. Bak het sjalotje glazig in wat solo, voeg de spekblokjes toe en bak deze goudbruin.
  10. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Kruid de mignotten aan beide zijden met pezo en een weinig paprikapoeder.
  12. Verhit wat solo in een pan en bak de mignonetten goudbruin en gaar.
  13. Maak onder tussen de saus:
  14. Warm de kalfsfond op, voeg de wijnazijn toe en laat even inkoken tot een jus.
  15. Voeg de spekblokjes toe en laat nog even koken.
  16. Haal van het vuur en roer er enkele klontjes hoeveboter onder.
  17. Schep in grote dresseerringen op zeer warme borden wat aardappelpuree, leg daar bovenop een mignonet en lepel er de saus met spek over.
Victor S.