MIDDAGMAAL OSSOBUCO PIET

8 60 0 5
Aantal personen:
  • 5 LEPELS OLIJFOLIE
  • 4 KALFSSCHENKELS
  • 1 SNUIFJE PEPER EN ZOUT
  • 1 WOLK BLOEM
  • 1/2 STENGEL WIT VAN PREI
  • 1 STENGEL BLEEKSELDERIJ
  • 1 WORTEL
  • 1 UI
  • 1/2 ZESTE SINAASAPPEL
  • 1 SNUIFJE TIJM , LAURIER EN BASSILICUM
  • 1 TEENTJE KNOFLOOK
  • 2 GLAZEN DROGE WITTE WIJN
  • 1 MAAL SINAASAPPELSAP EN CITROENSCHIL
  • 2 EETLEPELS TOMATENPUREE
  • 1/2 KG GEPELDE TOMATEN UIT BLIK
  • 1/2 LITER WATER
  • 1 EETLEPEL RUNDERBOUILLON
  • 1 TAKJE PETERSELEI
  1. KRUID HET VLEES MET PEPER EN ZOUT EN WENTEL HET IN DE BLOEM . BAK DE KALSSCHENKEL 4 MINUTEN AAN ELKE KANT MOOI BRUIN . SNIJ DE GROENTEN IN FIJNE BRUNOISE EN VOEG ZE TOE . DOOR DE GROENTEN FIJN TE SNIJDEN KRIJG JE EEN MOOI SAUS . DOE DE ZESTE VAN SINAASAPPEL , KNOFLOOK , TIJM , LAURIER EN BASSILICUM ERBIJ . LAAT ALLES EVEN MEE STOVEN . BLUS HET GEHEEL MET WITTE WIJN , SINAASAPPELSAP EN CITROENSCHIL . VOEG DE TOMATENPUREE , DE STUKJES GEPELDE TOMATEN , HET WATER EN DE RUNDERBOUILLON TOE EN LAAT HET GEHEEL OPKOKEN . LAAT NAARGELANG DE GROOTTE VAN DE STUKKEN VLEES 45 MINUTEN TOT 1 UUR GAREN ONDER GESLOTEN DEKSEL . WERK AF MET FIJN GESNIPPERDE PETERSELIE .
Izegem 54