MIDDAGMAAL KALFSBLANQUETTE

2 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 KG KALFSVLEES IN STUKKEN
  • 1 GROTE UI
  • 3 GROTE WORTELEN
  • 2 STENGELS BLEEKSELDER
  • 30 GR BLOEM
  • 2 EIERDOOIERS
  • 200 ML ROOM
  • 1/2 BOSJE BLADPETERSELIE
  • 1 CITROEN
  • 50 GR BOTER
  • 2 LAURIERBLAADJES
  • 2 TAKJES TIJM
  • 1 SNUIFJE PEPER EN ZOUT
  1. SNIPPER DE UI FIJN , SNIJ DE WORTELS IN BLOKJES EN DE SELDER IN REEPJES . DOE HET VLEES IN EEN GROTE KOM EN OVERGIET MET KOKEND WATER TOT HET ONDER STAAT . VOEG DE GROENTEN LAURIER EN TIJM TOE EN LAAT 45 MIN ZACHTJES KOKEN . NEEM HET VLEES EN DE GROENTEN ERUIT EN ZEEF HET KOOKVOCHT . SMELT BOTER DOE ER DE BLOEM BIJ . VOEG DAARNA KOOKVOCHT TOE NEEM VAN HET VUUR AF EN VOEG DE EIERDOOIERS TOE EN WERK AF MET ROOM . BRENG OP SMAAK MET DE KRUIDEN EN CITROENSAP . LAAT DE GROENTEN EN HET VLEES EVEN MEE OPWARMEN MET DE SAUS EN VERSIER MET WAT PETERSELIE .
Izegem 54