Mexicaanse wraps met kip uit de oven

15 45 5 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 gr kipfilet in reepjes
  • 1 blik 400 gr zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 8 kleine tortilla wraps
  • 125 ml creme fraîche
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 zak Mexicaanse roerbakgroenten 400 gr
  • hot chili saus voor erbij
  • guacamole zelf gemaakt of kant en klaar voor erbij
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui op matig vuur 2-3 minuten. Voeg de reepjes kip toe en bak ze 2-3 minuten mee. Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze al omscheppend 2-3 minuten mee. .
  2. Meng er de bonen en komijn door en bak alles nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s.
  3. . Rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met crème fraîche en bestrooi met de kaas. Bak de wraps 20-25 minuten in de oven goudbruin.
  4. Serveer met de guacamole, hot chili saus en eventueel een salade met ijsbergsla.
Love to Cook