MEXICAANSE VLEESBALLETJES MET PITTIGE PAPRIKASAUS

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 500 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 800 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g rijst
  • 340 g maïs (blik)
  • 10 korianderbolletjes
  • 1 eetl. marjolein (gedroogd)
  • 1 mespunt pilipili
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in grote stukken. Kook de stukken paprika 4 min. afgedekt in kokend water. Laat uitlekken.
  4. - Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  5. Bereiding
  6. (40 min.)
  7. 1 Meng het gehakt met het ei tot een homogeen mengsel. Rol er balletjes van ter grootte van een
  8. pingpongbal.
  9. 2 Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Roer er de tomatenstukjes, de stukken paprika, het knofl ook, de korianderbolletjes,
  10. de pilipili en de marjolein onder. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  11. 3 Voeg een voor een de gehaktballetjes toe aan de saus.
  12. Dek af en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.
  13. 4 Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de uitgelekte maïs enkele min. voor het einde van de kooktijd toe aan de rijst.
NelekeP