Mexicaanse soep met tortillachips

2 20 0 5
Aantal personen:
  • 6 takjes koriander grof gehakt
  • 400 gr gepelde tomaten uit blik
  • 400 gr geroosterde paprika uit pot ( Merza)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl gemalen komijn ( djinten
  • 1 liter groente bouillon va 2 tabletten
  • 400 r kidney bonen uit blik uitgelekt
  • 400 gr panklare sperziebonen in stukjes voorgekookt
  • 20 tortilla chips ( of meer)
  • 75 gr geraspte kaas naar smaak
  1. Ik heb deze soep al eens gemaakt en hij viel erg in de smaak. Gemakkelijk voor een dag, dat je wat minder TIJD of ZIN hebt om lang in de keuken te staan en toch lekker en verantwoord wilt eten. Na lang zoeken op het INTERNET en OHHHH wat is dit medium toch geweldig.
  2. Even zoeken en voilá, HEBBES.
  3. En wil je liever niet vegetarisch eten dan pleur je er gewoon wat vooraf gebakken gehaktballetjes bij.
  4. Het recept en foto is van Vriendin .nl
  5. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de tomaten samen met de geroosterde paprika's . Verwarm in een pan de olie en fruit de ui 2-3 minuten .
  6. Voeg het gepureerde tomatenmengsel, de komijn en de bouillon toe .
  7. Roer er de sperziebonen en kidneybonen door en laat de soep afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken.
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe
  9. Schep de soep in kommen en verdeel de tortillachips over het midden van de soep
  10. Strooi er de kaas en de koriander over.
  11. Bron zie tekst
Love to Cook