Mexicaanse broodjes uit de oven

1 18 0 5
Aantal personen:
  • 4 afbak broodjes naar keuze
  • 200 gr gemengd gehakt
  • 100 gr champignons in dunne plakjes
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 dikke teen knoflook fijn gesnipperd
  • olie om in te bakken
  • geraspte kaas naar smaak
  • tacokruiden uit zakje of zelf gemixt
  1. Bak het gehakt met 1 el tacokruiden in heel weinig olie bruin, rul en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.( uitlekken op keukenpapier)
  2. Smoor in dezelfde pan met aanhangend vet de ui en de knoflook zacht. Zet opzij.
  3. Halveer de champignons en snij in plakjes en bak ze bruin en gaar in dezelfde pan .
  4. Meng alles met elkaar en laat afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor tot de beschreven warmte op de verpakking van de broodjes.
  6. Snij de broodjes aan de bovenkant in een V-vorm in en peuter het kruim eruit. Vul de broodjes met het afgekoelde gehaktmengsel. Leg ze op een
  7. ovenschaal met bakpapier en strooi er geraspte kaas overheen.
  8. Zet de broodjes in de oven volgens de tijd die op de verpakking staat vermeld.
  9. Serveer eventueel met salsasaus en/of een kwak zure room of crème fraîche met wat knoflook, peterselie en geknipte bieslook en snufje zout erdoor heen gemengd.
  10. Is met een groentesoepje vooraf een volwaardige hoofdmaaltijd
Love to Cook