Met vanille-ijs en gember gevulde meloen

139 35 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 300 g vanille-ijs
  • 3 dl rosé wijn
  • 2 meloenen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
  • 4 takjes munt
  • 30 g versgepelde gember
  1. Pers het sap van de sinaasappel en de citroen.
  2. Meng met de honing en de rosé wijn en laat er de in stukjes gesneden gember in koken gedurende 10 minuten.
  3. Laat tot op kamertemperatuur afkoelen.
  4. Snij de meloen door en ontpit. Verdeel het vruchtvlees in bolletjes.
  5. Voeg ze bij de siroop en meng voorzichtig.
  6. Schik het vruchtvlees terug in de meloenen en schik er het ijs op.
  7. Versier met de munt.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerechtZomer