Met spinazie gevulde portobello’s uit de oven. En spaghetti aglio olio ( knoflook en olie)

22 30 5 5
Aantal personen:
  • 2 portobello's
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml crème fraîche
  • 300 gr verse spinazie
  • snufje nootmuskaat
  • 2 el pijnboompitten
  1. Het klinkt misschien als de standaard vega hap, maar zelfs carnivoren kun je hiermee overtuigen dat een stukje vlees of vis echt niet altijd nodig is!
  2. Ook fijn: je kunt ze een paar uur of zelfs een dag van tevoren al maken. Even oppiepen in de oven en ze zijn weer zalig!
  3. Lekker met bijvoorbeeld een simpele spaghetti aglio olio of risotto.
  4. Verwarm je oven voor op 200 graden. Snipper de ui en bak op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie. Voeg wanneer deze glazig begint te worden de knoflook toe en bak kort mee. Doe de ui en knoflook in een apart kommetje, veeg de pan schoon en laat goed heet worden met een scheutje olijf olie.
  5. Bak de spinazie een paar minuutjes op hoog vuur met flink wat peper en zout. Giet wanneer de spinazie volledig geslonken is goed af in een zeef en druk uit. en (hoe minder vocht overblijft, hoe beter). Meng de spinazie met de ui, knoflook, crème fraîche, snufje nootmuskaat en een een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Vul de portobello’s met het mengsel, top met een beetje kaas en bak ze 15-20 minuten in de oven. Bak ondertussen in een droge pan de pijnboompitjes en garneer de portobello’s ermee, vlak voor het serveren.
  7. SPAGHETTI AGLIO OLIO
  8. Het lijkt zo simpel en dat is het ook. Toch komt deze simpele spaghetti alleen maar volop tot zijn recht als je hele goede ingrediënten gebruikt en niet alles zonder nadenken door elkaar smijt.
  9. Dus voor deze pasta neem je je beste olijfolie en neem je een goede kwaliteit spaghetti van harde tarwe.
  10. Er gaan twee grote pannen op het vuur. In de ene pan kook je de 200 gram spaghetti beetgaar. Ondertussen verwarm je in de andere pan ca 8 eetlepels olijfolie met 2 knoflooktenen die in hele dunne plakjes gesneden zijn en eventueel naar smaak 1 of 2 heel fijngehakte gedroogde chilipepertjes.
  11. Na een paar minuten smoren (niet bruinbakken !) doe je er een half bosje ragfijn gesneden platte peterselie bij en 2 eetlepels van het water waar de spaghetti in staat te koken. Een paar minuten goed doorwarmen. Spaghetti in een vergiet laten uitlekken zonder afspoelen. Haal de andere pan van het vuur en hussel er de spaghetti door. Direct op tafel met een goed glas rode wijn.
  12. Bron portobello Culy.nl
Love to Cook