Met rijst en droge vruchten gevulde eend

183 80 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 eend
  • zout
  • 100 g Solo
  • 1 theelepel Indische kruidenmix of zacht kerriepoeder
  • 1 glas Porto
  • 8 vellen brikdeeg
  • Solo Vloeibaar
  • peper
  • 1 eetlepel paprika
  • 50 g rozijnen
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 kopje gekookte rijst
  • 200 g gepelde kastanjes
  • 300 g champignons
  1. Breng de eend op smaak met peper en zout.
  2. Meng de rijst met de helft van de Solo, de rozijnen, de pijnboompitten en de kruiden en bevochtig met de Porto.
  3. Breng verder op smaak met het paprikapoeder. Vul er de eend mee.
  4. Smeer de eend in met de rest van de Solo en bak gedurende 1 uur in een op 180° C voorverwarmde oven.
  5. Begiet regelmatig.
  6. Laat de champignonmelange en de kastanjes de laatste 15 minuten meegaren.
  7. Smeer de deegvellen in met Solo Vloeibaar en bak ze in de oven goudgeel.
  8. Snij de eend in stukken en schik op de borden met een beetje vulling.
  9. Werk de borden af met stukjes gebakken brikdeeg.
Solo
Meer inspiratie

WildHoofdgerechtHerfst