Met citroen, salie en knoflook gevulde kip

13 30 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels bloem
  • 15 g Solo margarine op kamertemperatuur
  • 2 kg braadkip
  • 1 citroen
  • een handvol verse salieblaadjes of 1 tl gedroogde salie
  • 1 bouillonblokje Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 1 druppel tabasco
  • 5 teentjes gepelde knoflook
  • 375 ml water
  • zout en zwarte peper
  1. Verwarm de oven op 200°C voor.
  2. Breng de kip op smaak met overvloedig zout en peper. Pers het sap uit een halve citroen en besprenkel er de kip mee. Vul de kip met de geperste citroenhelft, de salie en 3 teentjes knoflook. Leg de margarine op de kip en plaats ze in de grilloven. Bak de kip gedurende 1 tot 1 uur en 15 minuten en bedruip ze regelmatig totdat het nat van de kip helder is en het vel knapperig.
  3. Haal de kip uit de grilloven en leg ze op een snijplank.
  4. Bereid een bouillon van de 375 ml water en het bouillonblokje.
  5. Bewaar 2 eetlepels vleesnat. Breng het in een kookpot op een matig vuur aan de kook. Snijd de 2 overige teentjes knoflook fijn en voeg ze al roerend bij het vleesnat. Voeg terwijl je in het mengsel blijft roeren de bloem, de bouillon, het sap van de andere citroenhelft en de tabasco toe. Blijf kloppen totdat de saus kookt en dikker wordt. Giet de saus over de kip.
Solo