Meringuetaart met rabarbervulling

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gram Bloem
  • 100 gram Koude Boter
  • 1 mespunt zout
  • 65 gram Suiker
  • 1 Eidooier
  • 1 borrelglas water
  • 750 gram Rabarber
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels gemalen amandelen
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 3 eiwitten
  • 90 gram suiker
  • 90 gram Poedersuiker
  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en laat deze draaien totdat het deeg aan de wand hangt en het mes eronder draait. Laat afgedekt 15 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank. Bekleed bodem en wand van een beboterde taartvorm met het deeg. Bak het deeg ‽blind” 10-15 minuten op 200C. Druk opkomende luchtbellen voorzichtig met een vork naar beneden.
  2. Vulling:
  3. Was de rabarber, snij in stukken van 2 cm en kook de stukken in een bodempje water met 3 eetlepels kristalsuiker totdat ze zacht zijn geworden. Laat de rabarber niet helemaal stuk koken. Bind goed met aardappelmeel( aardappelmeel eerst aanlengen met koud water). Laat de rabarber afkoelen. Meng paneermeel, amandelen en een eetlepel suiker met elkaar en strooi dit op de voorgebakken bodem. Verdeel hierover de rabarber.
  4. Meringue:
  5. Maak de koperen bol schoon met azijn en zout, spoel hem goed af met water en droog deze met een schone doek. Klop hierin de eiwitten met een grote garde super stijf. Klop op het laatst de kristalsuiker erdoor, en blijf kloppen tot een dikke stijve merengue is ontstaan. Schep nu de gezeefde poedersuiker erdoor. Verdeel de massa over de taart en zet deze 30 minuten in de over op 120C om de eiwitmassa te laten kleuren. Laat afkoelen.
datahaag
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtZomer