Meringues met aardbeienroom

30 180 2 5
Aantal personen:
  • 2 eiwitten
  • 100 gr suiker
  • 2 sl suiker voor de slagroom
  • 2 sl gepelde pistachenoten (natuur)
  • 1,2 kg aardbeien
  • 1/2 l ijskoude verse room
  1. Voor de meringues: klop de twee eiwitten en suiker op in de keukenrobot, tot het een stevig glanzend beslag is. Maak schuimpjes met behulp van een spuitzak of met een gewone soeplepel. Leg ze op een bakplaat met antikleeflaag en bak ze 2 tot 3 u op 120°C in een voorverwarmde oven.
  2. Rasp de pistachenoten met de keukenrobot of met een raspmolen tot een zacht groen poeder.
  3. Verwijder de steeltjes van de aardbeien, was ze en dep ze droog. Snijd 18 aardbeien in tweeën en doe de rest in de keukenrobot om er een coulis van te maken.
  4. Voor de slagroom: klop de room stevig op in de keukenrobot. Doe er al kloppend de suiker bij. Doe er al kloppend de aardbeiencoulis bij.
  5. 5 Verdeel de aardbeienroom over 6 dessertborden, garneer elk bord met een schuimpje en twee halve aardbeien. Bestrooi de room met het pistachepoeder. Dien onmiddellijk op.
Sambaatje