Merguez met rijst en pikante ratatouille

19 20 1 5
Aantal personen:
  • 1 stuk gele paprika
  • 1 stuk groene paprika
  • 5 stuks tomaten
  • 1-2 stuks spaanse pepertjes
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk aubergine
  • 1 stuk ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 el gensipperde basilicum
  • merguez worstjes
  • rjist
  • bakboter
  1. Dompel de tomaten even in kokend water, verwijder de pel. Verwijder de pitjes en snij ze in kleine stukjes. Snij ook de pepertjes in kleine stukjes.Snij de paprika's in kleine dobbelsteentjes. De aubergine en courgette snijdt u met de schil in kleine dobbelsteentjes.Smelt de boter en laat de ui glazig worden zonder te kleuren. Doe er de paprika's en de gesnipperde pepertjes bij. Voeg de look toe en laat alles beetje garen. Doe er de courgette, de aubergine en de tomatenpuree bij en laat nogmaals garen. Voeg dan de tomaten toe. Laat het mengsel opkoken en breng op smaak met zout en cayennepeper. Doe er dan de basilicum bij.Bak de merguez. Kook de rijst. Warm de ratatouille eventueel even terug op.Smakelijk!
Veerle Verbrug