Melon au Pineau

1 15 0 5
Aantal personen:
  • 1 meloen de Charente
  • 2 el kristalsuiker
  • 100cl Pineau de Charente
  • 1 el boter
  • 1bol/pers vanille-ijs
  1. Snij de meloen na ontdaan van schil en pitten in partjes van ongeveer 5mm dik.
  2. Neem een goeie koekenpan en smelt de boter.
  3. Bak de partjes (ong.3/pers) langs weerszijden aan en bestrooi dan met de kristalsuiker.
  4. Laat even karamelliseren.
  5. Verwijder de partjes en hou warm.
  6. Giet de Pineau de Charente in de pan en laat even inkoken.
  7. Neem en dessertbord, schik 1 bol vanille-ijs in het midden. Schik de partjes rond de bol ijs, drapeer de Pineau over de partjes en werk af met een muntblaadje.
  8. Bon appétit à la Farnçais.
jnewhouse