Meloensoep met krokante serranoham en een portsaus

2 25 0 5
Aantal personen:
  • 2 rijpe meloenen (cavaillon, netmeloen,...)
  • 6 sneden serranoham
  • 1 takje basilicum (rood, eventueel groen)
  • 1 dl olijfolie (extravergine)
  • 2 dl port
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 klontjes boter
  • 6 blaadjes verse munt
  1. Voeg de balsamicoazijn bij de port en laat zachtjes tot de helft inkoken in een steelpan. Voeg enkele klontjes boter toe om de saus glad te maken.
  2. Snij de sneden serranoham in reepjes, leg op een bakpapier en laat ze krokant bakken in de oven op 200 °C (5 à 10 minuten).
  3. Schil de meloenen, verwijder de pitten en snij ze in grove stukken. Pluk de blaadjes basilicum van het takje, snij in fijne reepjes en doe ze samen met de stukken meloen en de olijfolie in de blender. Mix tot een glad mengsel. Goed koelen.
  4. Serveer de soep. Versier met de krokante serranoham, een likje portsaus en een muntblaadje.
JSchrooyen