Meloen/ham cocktail

8 15 0 5
Aantal personen:
  • 2 kleine of 1 grote meloen
  • 150 gr parmaham (of andere rauwe ham)
  • 1 kleine mango
  • 1 potje zure room (colruyt)
  • 2 eetl gembersirop(ook colruyt verkrijgbaar)
  • 6 eetl rode porto
  1. De meloentjes halveren, de pitjes loshalen en samen met het nat eruit laten lopen. Het vruchtvlees met een theelepeltje losscheppen en in een schaal scheppen.
  2. De parmaham in reepjes snijden.
  3. De mango schillen en in kleine stukjes snijden.
  4. Meng de meloenstukjes, ham en mango en verdeel ze weer over de meloenhelften.
  5. Een sausje maken van de zure room met de gembersiroop en rode port. Dit over de vruchten in de halve meloentjes schenken.
  6. Koel opdienen.
  7. super lekker als snel klaaar voorgerechtje of als fris slaatje bij stukje brood als lichte avondmaaltijd
hildeke3105