MELINE AL RAFANO. [ appel-peren-mierikswortelsaus ] bij een stukje kaas.

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram kleine wilde appeltjes
  • 250 gram peren
  • 500 gram inmaaksuiker
  • 1,5 dl water
  • 75 gram verse, geschilde en geraspte mierikswortel.
  1. De mierikswortel is niet makkelijk te krijgen maar
  2. laat zich goed vervangen door een potje
  3. mierikswortel uit de betere supermarkt.
  4. Bereiden
  5. Zet water en suiker in een pan op laag vuur en laat
  6. de suiker smelten tot deze echt is opgelost.
  7. Doe de appeltjes en peren erbij. Natuurlijk kunnen het
  8. ook gewone appels zijn.
  9. In feite is het leuk om te experimenteren met verschillende soorten fruit.
  10. Laat het geheel een uurtje heel zacht pruttelen.
  11. Haal de pan van het vuur en laat hem een dag op kamertemperatuur staan zodat het fruit maximaal de suiker kan opnemen.
  12. Warm de saus daarna weer op tot ze pruttelt en voeg de
  13. mierikswortel toe.
  14. De hoeveelheid mierikswortel is een kwestie van smaak en uitproberen.
  15. Laat de saus dertig minuten doorkoken. Wel regelmatig roeren.
  16. Mengsel laten afkoelen en in potten doen.
  17. De saus is lang houdbaar.
  18. Bijvoorbeeld bij een stukje kaas.
kok Kimberley