Mediterrane ovenschotel

2 0 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr gehakt
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • 2 el korianderpoeder
  • 4 el selder, fijngesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • zout en peper
  • 1 zakje witte saus
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 400 gr boterbonen
  • 2 tomaten, blokjes
  1. Meng het gehakt met de paprika, komijn, koriander en selderij.
  2. Verhit de olijfolie en bak dit gehakt hierin met de ui 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bereid de witte saus volgens de verpakking met de melk. Klop het ei erdoor.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Vet de ovenschotel in met olijfolie en verdeel de tomatenblokjes, leg het gehaktmengsel erop. Als laatste leg je de boterbonen, doe de witte saus erover (eventueel geraspte kaas) en bak 30 minuten gaar in de oven.
Mystica