Mediterrane kruiden omeletjes

12 20 0 5
Aantal personen:
  • 8 eieren
  • 2 el Italiaanse kruiden vers of diepvries
  • 2 el slagroom
  • 1 el boter
  • 8 sprietjes bieslook of meer naar wens
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  1. Picknickgerecht of borrelhapje voor 4 personen.
  2. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de kruiden, slagroom en wat zout en peper.
  3. Verhit een halve el boter in een grote koekenpan en voeg de helft van het mengsel toe.
  4. Bak de omelet in ca. 3 minuten aan weerszijden zachtjes gaar.
  5. Laat de omelet uit de pan op een groot bord glijden en bestrooi hem met 1 el kaas.
  6. Bak op dezelfde manier nog een omelet en bestrooi deze met de rest van de kaas.
  7. Leg op elke omelet in het midden 4 sprieten bieslook en rol ze voorzichtig op.
  8. Snijd ze in vieren, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze tot gebruik koel weg.
  9. Tip: In plaats van Parmezaanse kaas kun je ook een andere kaassoort nemen, zoals belegen of oude kaas.
  10. Gebruik je de rolletjes als borrelhapje, snij ze dan in kleinere rolletjes en zet ze eventueel met een cocktailprikker vast.
  11. Ook heerlijk op een sneetje geroosterd brood als lunch met wat rucola en een tomaatje.
Love to Cook