Mediterrane groentesoep met olijven en verse munt

5 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 100 g spiraalmacaroni
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 2 takjes munt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el Solo Vloeibare margarine
  • 200 g gekruide gyros vleesreepjes
  • 400 g fijn gesneden roerbakgroenten
  • 2 pakjes Knorr Sensations Tomaat Basilicum (a 300 ml)
  • peper, zout
  • 4 bruine pistoletjes
  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de olijven grof. Houd een paar mooie kleine muntblaadjes apart, hak de rest fijn en meng met de yoghurt.
  2. Verhit de margarine in een soeppan en roerbak hierin de vleesreepjes gedurende 3 minuten. Voeg de groenten en olijven toe en roerbak nog 4 minuten.
  3. Voeg de soep en 550 ml water toe, breng de soep aan de kook en laat op een laag vuur pruttelen gedurende 8 minuten. Roer de macaroni erdoor en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over 4 warme soepborden of soepkommen. Schep de muntyoghurt erop (of geef ze erbij) en strooi de achtergehouden muntblaadjes erover. Geef de pistoletjes erbij.
Solo