Video afspelen

Mediterrane cake met zongedroogde tomaten

11 75 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 100 g zongedroogde tomaten in olie
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 takjes salie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 90 g Solo margarine, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 1 brik passata
  • 100 ml geconcentreerde tomatenpuree
  • 200 g mini mozzarella balletjes
  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en snipper ze fijn. Snijd 80 g van de olijven in stukjes. Hak de salie- en de rozemarijnblaadjes fijn. Ris de tijmblaadjes van de steeltjes.
  2. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg 75 g van de Solo margarine in en de eieren toe. Meng alles tot een homogeen deeg.
  3. Meng de passata met het tomatenconcentraat en roer dit door het deeg. Schep er voorzichtig de zongedroogde tomaten, de gesneden olijven, de mozzarella kaasjes en de groene kruiden door.
  4. Vet een cakevorm in met de rest van de Solo margarine en bestuif met wat bloem. Giet het tomatenbeslag in de vorm, werk af met achtergehouden olijven en bak de cake zo’n 20 minuten in de hete oven. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180 °C en bak nog 30 minuten.
  5. Haal de tomatencake uit de oven, ontvorm hem en laat hem afkoelen op een taartrooster. Snijd de Mediterrane tomatencake met zongedroogde tomaten in stukjes en serveer.
Solo
Meer inspiratie

GroenteVegetarisch