Mediterrane bouillon met couscous

146 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g couscous, voorgekookt
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 kleine paprika's (worden tegenwoordig overal verkocht, ongeveer 7 cm lang)
  • 2 blokjes Knorr Finesse bouillon mediterraans
  • 3 el olijfolie
  • 3 rijpe tomaten
  • 4 teentjes look
  • 1 l water
  1. Haal het kroontje van de tomaten en snijd ze in 8 gelijke delen. Snijd elke paprika in de lengte in twee stukken. Verhit de olie in een braadpan en laat de paprika's en knoflook op een matig vuur bakken. Kruid alles met zeezout en peper. Haal vervolgens de paprika's uit de pan, bak de tomatenpartjes op een hoog vuur aan alle kanten en strooi er zeezout en peper over. Kook intussen de couscous in gezouten water. Kook daarnaast 1 liter water en los de bouillonblokjes erin op.
  2. Versnipper vervolgens de basilicum en roer hem onder de couscous. Serveer de groenten in een diep bord met de couscous erlangs en overgiet alles met de bouillon.
Solo