Mediterrane boerenkoolstamppot met runderworst

1 30 4 5
Aantal personen:
  • 750 gr kruimige aardappelen geschild
  • 500 gr gewassen en gesneden boerenkool
  • 10 zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • 1 tl roze peperkorrels
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • gemalen zeezout
  • 4 runder braadworstjes
  • 1 dl slagroom
  • gemalen zwarte peper
  • 1 el boter
  • 1 scheut rode wijn
  1. Kook de aardappelen met daarop de gesneden boerenkool gaar .
  2. Strooi 1 el Italiaanse kruiden op een bord en maal er flink wat zwarte peper over.
  3. Rol de runderbraad worstjes goed door dit mengsel, zodat het aan de worstjes blijft kleven.
  4. Bak de worstjes rondom bruin en gaar in 1 el boter.
  5. Giet de aardappelen en de kool af.
  6. Meng er 1 el Italiaanse kruiden, 100 ml kookroom , zeezout ,1 tl roze peperkorrels en de gesneden zongedroogde tomaatjes door.
  7. Stamp tot een grove stamppot.
  8. Maak een snelle jus van het braadvocht met een scheutje wijn en serveer de stamppot met het worstje en een kuiltje jus.
  9. Wijnadvies Altano Douro
  10. .Ik heb het recept iets aangepast door meer aardappelen te gebruiken. Eens heel anders en lekker
  11. Proef Magazine van Gall& Gall Eigen foto
Love to Cook