Mediterraanse zeeduivel

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 kilo zeeduivel
  • 500 gram kerstomaat
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook (groot)
  • 1 citroen
  • 200 gram ontpitte groene olijven
  • 1 soeplepel tijm grof gehakt
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • 250 ml visfumet of witte wijn
  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
  2. Snipper knoflook en sjalot fijn, halveer de tomaatjes, snij de olijven in ringen en leg alles in een ovenschaal die groot genoeg is voor de vis. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Meng alles even door elkaar.
  3. Leg de vis op de groenten, giet de fumet (of wijn) hierover en kruid de vis met peper en zout. Voeg zeste en sap van de citroen toe.
  4. Zet de schaal in de oven en laat 30 à 40 minuten sudderen, afhankelijk van de dikte van de vis.
Koen De Beer