Mediterraanse vispapillot

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 4 x 125 g zalmfilet
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 500 ml passata
  • viskruiden
  • peper
  • zout
  • boter of arachideolie
  • 8 gelijke stukken aluminiumfolie
  1. Snij de groenten in stukken (ong 1,5 cm diameter)
  2. Smelt de boter even in de microgolf.
  3. Neem een stuk aluminiumfolie en smeer de plaats waar je de vis gaat leggen in met boter/arachideolie.
  4. Plaats de zalmfilet op de folie.
  5. Kruid de vis met peper, zout en viskruiden.
  6. Verdeel de groenten gelijk over de vier visfilets. Gewoon bovenop en rond leggen.
  7. Kruid de groenten af met peper, zout en viskruiden.
  8. Overgiet de “bergjes” met passata. Weinig of veel is eigen keuze.
  9. Verwarm de oven op 180°C hetelucht – 200° C traditionele oven
  10. Dek elk “bergje” af met de andere vellen aluminiumfolie. Niet proppen maar elke zijde mooi toevouwen. Vouw elke zijde telkens minstens 2 keer om zodat er geen lucht kan ontsnappen Ontsnapt er lucht dan verdwijnt de vloeistof, bakt de vis aan en gaart hij niet goed.
  11. Zet de pakketjes een half uur in de warme oven.
  12. Als ze allemaal volledig zijn opgeblazen, zijn ze klaar.
  13. TIP: Je kan in het pakketje ook aardappelpartjes of rijst toevoegen om een volledige maaltijd te krijgen.
elmo1990