Mediterraans stoofpotje.( een dag van te voren klaargemaakt nog lekkerder)

10 120 4 5
Aantal personen:
  • 100 ml creme fraiche
  • 50 gr boter
  • 200 gr magere spekblokjes
  • 1 dikke ui gesnipperd
  • 600 gr doorregen runderlappen in blokjes
  • 2 tomaten ontveld in stukjes
  • 1 takje verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml bouillon
  1. Verhit de boter in de braadpan en bak het spek zachtjes uit.
  2. Fruit de ui zachtjes mee en schep het gezouten en gepeperde vlees erdoor.
  3. Bak dit 15 min en schep dan de tomaten erbij met de kruiden en voeg ,de wijn en de bouillon toe.
  4. Laat het vlees 1 1/2 tot 2 uur zachtjes sudderen ( gebruik eventueel een vlamverdeler)
  5. Roer van het vuur af vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.
  6. Lekker met rijst of puree en boontjes
  7. Met gasten geen stress in de keuken.
  8. Lekker een dag van te voren bereiden.dan opwarmen en de crème fraîche toevoegen
Love to Cook