Mediterraan stoofpotje

2 150 5 5
Aantal personen:
  • 50 gr boter
  • 200 gr magere spekblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 600 gr doorregen runderlappen in blokjes
  • 2 tomaten gepeld in blokjes
  • 2 el milde paprika poeder
  • 1 takje verse tijm
  • 1 laurierblad + 2 kruidnagels
  • 250 ml bouillon
  • 250 ml witte wijn
  • 100 ml crème fraîche
  1. Verhit de boter in een braadpan en bak het spek zachtjes uit. Fruit de ui zachtjes mee en schep het vlees met wat zout en peper erdoor.
  2. Bak dit ca. 15 minuten en voeg dan de tomaten met de kruiden, de bouillon en wijn toe.
  3. Laat het vlees op zacht vuur (met een vlamverdeler eronder) ca. 1½ tot 2 uur zachtjes sudderen.
  4. Eventueel binden met allesbinder.
  5. Roer van het vuur af vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.
Love to Cook