Mechelse koekoek met risotto van asperges

171 60 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 12 groene asperges
  • 100 g risotto-rijst
  • extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 50 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 20 g Solo in kleine blokjes gesneden
  • 1 dl witte wijn
  • 25 g donkere misopasta
  • 2 eetlepels light room
  • 250 g Solo om het vlees te braden
  • 1 Mechelse koekoek
  • tempuradeeg (verkrijgbaar in de Chinese supermarkten)
  1. Bak de Mechelse koekoek eventjes goudbruin aan in een pan en laat verder garen in de oven (180 °C) met ruim veel Solo.
  2. Snij 4 ongekookte asperges met de dunschiller in spaghetti, blijf schillen totdat er niets meer overblijft en bewaar dit in koud water.
  3. Kook de andere asperges gaar in ruim gezouten water, giet ze af en snijd ze stukken.
  4. Verwarm een pot en doe er de olijfolie, de versnipperde knoflook en de rijst in, verwarm de al roerend tot deze lauw wordt.
  5. Los het bouillonblokje in 0.5 l warm water op.
  6. Voeg de bouillon geleidelijk aan de rijst toe, en blijf roeren,tot hij gaar is.
  7. Voeg er de Parmezaanse kaas aan toe en een beetje olijfolie.
  8. Voeg op het einde de in stukken gesneden asperges toe en werk af met de Solo.
  9. Kook de witte wijn en de misopasta voor de helft in en voeg er dan de room aan toe, laat opnieuw eventjes koken.
  10. Haal van het vuur, voeg er dan voorzichtig de Solo aan toe.
  11. Hou de saus au bain-marie warm, mag niet koken anders schift ze.
  12. Dompel de aspergespaghetti in het tempuradeeg en frituur.
  13. Schik de risotto op het bord, dresseer de saus ernaast, leg de in stukken gesneden koekoek op de risotto en werk af met de tempura-aspergespaghetti.
Solo
Meer inspiratie

RijstHoofdgerechtLente