Mechelse koekoek met rijst en rode vruchten

91 50 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 Mechelse koekoek
  • 250 g witte rijst
  • Solo
  • 500 g aardbeien
  • 2 handvol jeneverbessen
  • 1 handvol kersen
  • 2 perziken
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 speculaaskoekjes
  • 3 eetlepels amandelen
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 100 g spekreepjes
  • 2 handvol frambozen
  • 2 handvol citroenmelisse
  • blaadjes munt en basilicum
  1. Hak een Mechelse koekoek in stukken en braad de kip in een diepe pan, kook ondertussen de rijst.
  2. Giet de rijst af en laat afkoelen.
  3. Was de aardbeien en de jeneverbessen, ontpit de kersen en snij de perziken in schijfjes.
  4. Voeg alles samen, overgiet met het sap van de sinaasappel en bestrooi met de suiker.
  5. Laat dit eventjes opstoven.
  6. Het fruit mag niet stuk koken.
  7. Verbrokkel de speculaas.
  8. Gril de pijnboompitten en de amandelen tot ze lichtbruin zijn en bak de spekreepjes.
  9. Meng deze vervolgens onder de afgekoelde rijst.
  10. Schep ook de vruchtenmengeling op de rijst en voeg er nog twee handenvol frambozen aan toe.
  11. Werk af met de citroenmelisse, enkele blaadjes munt en basilicum en meng ten slotte de speculaasbrokken eronder.
  12. Haal de kip van het vuur en serveer met de kleurrijke rijstschotel.
Solo
Meer inspiratie

RijstHoofdgerechtZomer