meatzza

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 500 GR RUNDERGEHAKT
  • 3 EL GERASPTE PARMEZAAN
  • 3 EL BROODKRUIM
  • 3 EL GEHAKTE VERSE PETERSELIE
  • 2 EIEREN LOSGEKLOPT
  • 1 TEEN KNOFLOOK GEPELD
  • PEPER EN ZOUT
  • BOTER OM IN TE VETTEN
  • 400 GR TOMATENSTUKJES UITGELEKT
  • 1 TL MET KNOFLOOK GEAROMATISEERDE OLIE
  • 1 TL GEDROOGDE OREGANO
  • 1 BOL MOZZARELLA, UITLEKGEWICHT 125 GR , GEEN BUFFEL, GEHALVEERD EN IN PLAKKEN
  • BLAADJES VERS BASILICUM
  1. Verhit de oven tot 220°C
  2. gebruik je handen om in een grote kom gehakt, parmezaan, broodkruim, peterselie en eieren te mengen. Rasp er de knoflook in en voeg wat peper en zout toe. Kneed niet te lang.
  3. Vet een rond, ondiep bakblik met een doorsnede van 28CM in met boter en doe het vlees erin. Druk het luchtig aan met de vingers zodat de hele bodem bedekt is en het gekruide gehakt als het ware je pizzabodem is.
  4. Zorg dat je zoveel mogelijk vocht uit de stukjes tomaat hebt gedrukt.
  5. Meng de tomaten dan met de knoflookolie, oregano en wat zout en peper.
  6. Smeer dit mengsel met behulp van een rubberen spatel uit over de vleesbasis.
  7. Leg er de plakken mozzarella op en zet de meatzza 20 tot 25 minuten in de oven.
  8. Het vleesmengsel moet dan gaar en een beetjes steviger zijn geworden en de mozzarella zal gesmolten zijn.
  9. Haal uit de oven en laat 5 MINUTEN staan. versier met enkele basilicumblaadjes.
  10. Snij als een pizza in punten.
NelekeP