Mayonaise die altijd lukt

10 5 5 5
Aantal personen:
  • 2 hele eieren
  • 1 el mosterd
  • 2 el wittebalsamico azijn
  • snufje zout
  • 375 ml zonnebloemolie
  1. In dit recept maak je gebruik van 2 hele eieren ( dat is namelijk het geheim van deze makkelijk mayonaise)
  2. Doe de eieren, de mosterd, de balsamico azijn en het snufje zout in een smalle mengkom van de staafmixer en voeg 100 ml van de olie toe.
  3. Zet de staafmixer een paar seconden aan zodat alles goed mengt.
  4. Voeg ongeveer de helft van de resterende olie toe en zet de staafmixer weer aan, schrik niet want het is nog steeds dun.
  5. Voeg de rest van de olie toe en zet de staafmixer weer aan, je zult zien dat je nu mayonaise krijgt.
  6. Mocht niet alle olie worden opgenomen door de mayonaise ( dit kan komen doordat je eieren groter of je eetlepels azijn groter zijn geweest) of als je vindt dat de mayonaise iets te dik is, voeg dan een paar druppels water, citroensap of azijn toe en mix nog even.
  7. Je kunt voor een beetje mayonaise makkelijk de hoeveelheden halveren.
  8. Met dit recept heb je een mooie basis om diverse sausjes en dressings te maken!
Love to Cook