Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon

1261 55 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 40 g bloem
  • 100 g suiker + 3 eetlepels suiker
  • 4 el mandarine napoleon
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 blikken mandarijntjes (350 g)
  • 8 lange vingers boudoirs
  • 500 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 zakjes vanillesuiker
  1. Verkruimel de lange vingers en giet de mandarijnen zorgvuldig af.
  2. Leg het deeg (met het bakpapier) in een taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in.
  3. Bestrooi met de verkruimelde lange vingers.
  4. Meng de mascarpone met de 3 eieren, bloem, 100 g suiker, vanillesuiker, het citroensap en 2 eetlepels mandarine napoleon.
  5. Bedek de taart met het mascarponemengsel en leg daarop de schijfjes mandarijn.
  6. Overgiet het geheel vervolgens met nog enkele eetlepels mandarine napoleon.
  7. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 30 à 35 minuten.
  8. Bestrooi de taart vervolgens met 2 à 3 eetlepels suiker en laat bruin worden in de oven gedurende 5 minuten.
  9. De mascarpone moet bij het opdienen goed opgestijfd zijn.
Solo