Mascarponetaart met gerookte vis

78 70 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 200 g kruidenpaneermeel
  • 125 g Solo
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml room
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl melk
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 g gemengde gerookte vis (zalm, heilbot, makreel, forel...)
  • 1 pijpajuin fijngesneden
  • sprietjes bieslook gesnipperd
  • takjes dille gesnipperd
  • 0.5 paprika in blokjes
  • gemengde sla
  • kerstomaatjes
  • cide rvinaigrette
  1. Meng het paneermeel met de zachte Solo. Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnede met aluminiumfolie.
  2. Strijk het mengsel van de Solo en het paneermeel vingerdik op de bodem uit.
  3. Laat opstijven in de koelkast.
  4. Week gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm 1 dl melk, maar laat dit niet koken. Los de gelatine op in de melk en laat afkoelen.
  5. Stoof de paprika zodat hij een beetje zacht is. Laat uitlekken en afkoelen.
  6. Snij de vis in reepjes.
  7. Meng de mascarpone met de vis, paprika, pijpajuin, bieslook en dille.
  8. Voeg het citroensap toe en meng alles voorzichtig. Kruid met peper uit de molen.
  9. Spatel de melk met de gelatine onder de kaasmengsel.
  10. Klop de room op. Roer de room onder het kaasmengsel. Giet het mengsel in de vorm en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.
  11. Verdeel de sla op gekoelde borden, leg een stukje van de mascarponetaart op de sla en verdeel de tomaatjes rond de kaas. Besprenkel met cidervinaigrette. Dien eventueel op met verse toast.
Solo