Mascarponecrème met braambessen

17 20 3 5
Aantal personen:
  • 2 eieren, gesplitst
  • 180 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 gr mascarpone
  • 1 limoen, enkel het sap
  • 300 gr braambessen
  1. Klop de eierdooiers met de suiker tot een witte schuimige massa (= en ruban).
  2. Meng er de mascarpone en het limoensap door.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  4. Vul 4 glazen met wat mascarponecrème, enkele braambessen, weer mascarponecrème, braambessen, enz...eindig met braambessen.
  5. Zet enkele uurtjes in de koelkast.
  6. Dit kan ook met ander fruit, rode bessen, of...., enz...
  7. Tip: wilt u het wat pittiger maken, iets minder limoensap, vervangen door een scheutje likeur.... kan nooit kwaad.
Victor S.