Mascarponebavarois met koffiecrumble

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 2,5 el suiker
  • 0,5 dl sterke koffie
  • 2 kl oploskoffie
  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 el amaretto
  • 12 amarettikoekjes
  1. 1) klop de twee eiwitten stijf met 1 el suiker
  2. 2) klop de twee eidooiers schuimig met 1,5 el suiker
  3. 3) week de gelatine 10 min in koud water en knijp ze daarna goed uit
  4. 4) verwarm de sterke koffie met de amaretto en los er de gelatine in op
  5. 5) laat afkoelen tot kamertemperatuur
  6. 6) meng de mascarpone met de eidooiers en de koffie
  7. 7) spatel er de eiwitten onder
  8. 8) verkruimel de koekjes en meng er de oploskoffie onder
  9. 9) verdeel de bavarois over de glazen en laat 3 à 4 uur opstijven in de koelkast
  10. 10) garneer met de koekjescrumble
axlgitta