Mascarpone met rode vruchten

123 10 3 5
Aantal personen:
  • 2 eidooiers
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 zakje rode vruchtencoulis
  • 2 eiwitten
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr rode vruchten
  • muntblaadjes
  • 2 eetlepels bessenlikeur
  1. Bereiding:
  2. Meng de vruchten met de likeur.
  3. Meng de suiker met de eierdooiers en klop dit op tot een schuimige massa.
  4. Voeg dan de mascarpone en de rode vruchtencoulis erbij en roer goed om.
  5. Klop de eiwitten met wat suiker goed stijf en meng voorzichtig onder de mascarpone.
  6. Doe de rode vruchten in glaasjes en giet hierop de mousse. Hou enkele mooie stukjes fruit apart voor de afwerking.
  7. Laat een paar uurtjes opstijven in de koelkast en serveer voor het opdienen met wat fruit en een blaadje munt.
  8. TIP: Giet de mousse in een doosje en plaats deze een 2 tal uurtjes in de diepvries.
  9. U bekomt dan lekker zacht roomijs.
  10. Haal 2 min voor het serveren eruit en vul dan de glaasjes zoals hierboven beschreven.
  11. Smakelijk!!!
kookmeisje