Mascarpone ijs ( zowel voor machine als handmatig :) )

25 20 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr mascarpone
  • 65 gr poedersuiker
  • 140 ml volle melk
  • 1 vanillestokje , gespleten
  • 2 eieren
  1. Verwarm de melk tot het kookpunt , neem van het vuur en laat het gespleten vanillestokje ( zaadjes uitschrapen en toevoegen aan de melk ) een halfuurtje in de melk trekken en laat afkoelen. Splits de eieren en klop het eigeel met de suiker tot een dik romig mengsel , en klop het eiwit tot sneeuw.
  2. Meng de mascarponeroom met de vanillemelk en spatel het stijfgeklopte eiwit door dit mengsel .
  3. Draai nu het beslag tot ijs in de ijsmachine , en hebt u geen machine net als ik ; giet het mengsel in een ijsdoos en roer om het half uur om met een lepel , herhaal dit 3 keer en dan een uurtje laten rusten en klaar ben je .
  4. Eet smakelijk :)
troubs