Marquisettes

6 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr ongezouten boter
  • 125 gr poedersuiker
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr zwarte chocolade
  • 1 ei
  • 1 vanillepeul
  • Mespuntje zout
  1. Snij de vanillepeul in twee en schraap met een puntig mesje de vanillekorreltjes eruit.
  2. Doe boter, vanille, zout en poedersuiker in de mengkom en meng tot je een wit, zalfachtig mengsel bekomt.
  3. Voeg beetje bij beetje het losgeklopte ei toe (voeg het volgende gedeelte ei pas toe als het vorige goed is opgenomen).
  4. Voeg daarna in een keer de gezeefde bloem toe en meng. Stop met mengen van zodra je een homogeen mengsel hebt (meng zeker niet te lang want daarvan wordt het deeg taai).
  5. Doe het deeg over in de spuitzak en spuit ze op de bakplaat (maak het figuurtje niet te groot, want de koekjes deinen tijdens het bakken iets uit - 2,5 cm lengte volstaat). Probeer ook zo snel mogelijk te werken want door het contact met je warme handen wordt het deeg makkelijk olieachtig (en dat is niet aan te bevelen).
  6. Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten in een oven van circa 190 graden.
  7. Als de eerste lading koekjes in de oven zit, smelt je, au bain marie, de chocolade.
  8. Laat de gebakken koekjes iets afkoelen en dop ze daarna, met de kanten, in de gesmolten chocolade.
  9. Leg ze op een plaat en laat de chocolade uitharden; herhaal deze bewerkingen tot al het deeg op is.
nhuylebroeck