Marokkaanse stoofpot

18 35 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr kipfilet
  • 150 gr wortel
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 2 flinke uien
  • 2 teen knoflook
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl ras el hanout
  • zeezout
  1. Snij de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.
  2. Snij de kipfilet in stukken en bak deze rondom bruin. Voeg alle droge specerijen toe en bak dit kort mee!
  3. Snij de paprika, de wortel, de courgette in stukken en voeg deze bij de kip. Bak de groenten aan en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
  4. Halveer de abrikozen en voeg deze bij de stoofpot. Laat de stoofpot ongeveer 35 minuten op een zacht vuur garen.
  5. Breng de stoofpot op smaak met wat zeezout. Serveer met couscous.
Love to Cook